top of page

Texas Twisters på Lucky Luke lørdag 1. desember


Det Oslo-baserte bandet Texas Twisters spiller rocka blues og leverer samme energimengde som et middels stort norsk kraftverk.

Er du blant dem som liker denne musikkformen, ville det vært svært overraskende om navnet ikke får samtlige bjeller til å ringe. Et navn som ikke er tilfeldig valgt forresten, for musikken de spiller har sitt opphav i Austin, Texas.

Tidlig på 80-tallet tok noen driftige musikere tak i den musikalske arven som var overlevert fra Texas-folk som T-Bone Walker, Albert Collins og Lightnin’ Hopkins, alle banebrytende bluesmusikere. Resultatet ble en mye mer rocka og melodiøs musikkform enn bluesen til de gamle mesterne. De fremste eksponentene for den nye stilen var The Fabulous Thundebirds, The Leroi Brothers, Anson Funderburgh og delvis Tex-mex bandet Los Lobos.Da har vi forklart hvor Texas Twisters befinner seg i det musikalske landskap. En kan også merke spor av påvirkning fra trad. bluesfolk som Hound Dog Taylor, Elmore James og Muddy Waters. En knallgod hviting som George Thorogood & The Destroyers virker også å være en stor inspirator.

Texas Twisters ble startet av den tidligere Rubicon-gitaristen Åge Nilsen og trommeslageren Knut Lanseng (fra Trond Granlund band) tidlig på 90-tallet. Disse fikk med seg gitaristen Morty Christiansen (også fra bl.a. Trond Granlund band) og bandet har hele tiden bestått av disse tre. På bass har de benyttet mange, bl.a. har Pål Reinertsen fra Marius Müllers “Funhouse” vært innom. I dag benyttes Geir Emanuelsenfra Arendal på firestrengern, live og i studio. Han har vært med i TT tidligere, og er også fast medlem i Beat Tornados. I tillegg er Dag Yri med på keyboard. Dag var vår første keyboardist (90/91), (da het vi fortsatt Rubicon), og har ellers erfaring fra en rekke ensembler. I det siste mest opptatt i Vidar Busk sitt band.

Texas Twisters har utgitt tre CDer, de to første “live”! På deres siste “Where Eagles Fly” har de vært i studio for første gang for å spille inn et album! CDen inneholder kun originalmateriale. At råskapen og groovet som fra live-scenen er på plass, forteller oss at her må det ha vært jobbet steinhardt. Også i studio. I år feirer forresten Texas Twisters 20 år som band, noe som selvsagt vil bli markert!

Kontakt: Knut Lanseng: knut@lanseng.no


0 views0 comments

Comentarios


bottom of page