top of page

Spoonful of Blues kommer til eftablues 1.februar 2025.

Vi har vært tidlig ute for å få Spoonful of Blues til Moss Bluesklubblørdag 1.februar kl. 16.00


Spoonful of Blues

Spoonful of Blues kommer fra bluesbyen Notodden og har med sine fengende låter og rocka bluesuttrykk etablert seg som et av Norges mest populære bluesband. Det ettertraktede bandet turnerer norske bluesklubber og festivaler for fulle hus, og de spiller stadig oftere internasjonalt med økende oppmerksomhet. Sverige, Danmark, Finland, Frankrike, Polen og USA står årlig på turneplanen, og bandet står bak plateinnspillinger som blir lovprist på begge sider av Atlanteren. 

 

Spoonful of Blues slapp i slutten av november sitt nye album «Songs From Notodden Norway». Albumet fikk knallgode anmeldelser i media og bandet opplevde stor interesse fra utenlandske radiostasjoner. Albumet gikk rett inn på Top 40 Blues Radio Playlist i England. Der den lå i tre måneder og med to av månedene inne på Top 10. Anmelderne omtalte «Songs From Notodden Norway» som Spoonful of Blues sitt aller beste album. Albumet ble nominert til Spellemann.

 

Da alt skulle være bare glede, slo tragedien ned som en bombe i bandet da gitarist Morten Omlid døde samtidig som albumet kom på markedet, og kun en dag før Spoonful of Blues skulle starte sin lanseringsturne. Bandet var i sjokk og turneen ble avlyst.

 

Spoonful of Blues holdt en magisk minnekonsert for Morten Omlid med utsolgt hus i Drammen rett før jul. Til konserten hentet Spoonful of Blues inn Jens Fjelle og Øystein Ytterbø som gitarister. Begge er tidligere gitarelever av Morten Omlid og hører til den nye generasjonen av dyktige gitarister i bluesfamilien på Notodden.

 

Publikum i Drammen ble imponert over hvor overbevisende Fjelle og Ytterbø spilte både gamle Spoonful hits og låtene fra det nye albumet. Spoonful-fansen trykket de to unge gitaristene til sitt bryst, og mange ytret ønske om at bandet måtte fortsette å turnere og ta med seg de to tidligere elevene av Morten Omlid. Og det er det som har skjedd.

 

Spoonful of Blues hedrer Morten Omlid med å spille låter fra «Songs From Notodden Norway» og gamle publikumsfavoritter med Øystein Ytterbø og Jens Fjelle på gitarer. Med to gitarister får bandet et friskt og fyldig lydbilde, og både gamle og nye Spoonful-låter fremstår som sikre publikumsvinnere. Publikum har virkelig trukket denne nye utgaven av Spoonful of Blues til sitt bryst, og bandets turneer går for fulle hus. Gled deg til å høre dette favorittbandet fra Notodden spille låter fra sin store sangkatalog med en fantastisks ny besetning.

 

Det er nå to tiår siden bandet debuterte med sin første plate Three Car Garage. Siden den gang har de gitt ut flere plater og skaffet seg et stort og entusiastisk publikum gjennom sine energifylte konserter. Med en sterk låtkatalog av originalvare er Spoonful Of Blues garantister for topp stemning i enhver sammenheng. 

 

Foruten deres egne kritikerroste plateutgivelser har Notoddenguttene vært involvert i tre album som har fått oppmerksomhet under Blues Music Awards i USA. Spoonful of Blues kan som eneste norske band smykke seg med å ha vunnet amerikanske Blues Music Awards i kategorien «Traditional Blues Album of the Year». Det skjedde med albumet «Chikadelic» som de spilte inn i Juke Joint Studio på Notodden sammen med Mississippi-artisten James «Super Chikan» Johnson. Bandet backet også opp Louisiana-artisten Lazy Lester på hans Blues Music Awards-nominerte comeback-album «You Better Listen». Morten Omlid og Jostein Forsberg var også involvert i Louisiana Red sitt Blues Music Awards-nominerte album «Back To The Black Bayou». Det er unikt i norsk sammenheng og har ikke skjedd med noen norske bluesband hverken før eller siden.

 

Det er godt å se at Spoonful of Blues igjen legger ut på veien med sin store katalog av låter som fortjener å bli spilt. Ikke gå glipp av dette bandet når de kommer på besøk der du bor.

 

 

Spoonful of Blues er:

Jostein Forsberg: vokal, munnspill

Eskil Aasland: trommer, vokal

Tony Caddle: bass

Øystein Ytterbø: gitar, vokal

Jens Fjelle: gitar, vokal
7 views0 comments

Comments


bottom of page