top of page

Romjulsblues på Lucky, onsdag 28. desember


Mr. Martin & His Super Combo:

Mr.Martin er i henhold til Folkeregistret trolig Stig Martinsen, ildsjel i bluesklubben og kjent musiker i Moss siden 70-tallet. Den gangen spilte han trommer (sølv Slingerland som han kjøpte på Bo-Kredit) og spilte i band som Love in vain, Lady Rosemary, Josie m.fl. Han ble etterhvert lei av å sitte gjemt bak trommer og lokk og kjøpte seg gitar, (da hadde han fått American Express) forsterker, plektere, ledninger og alt som trengs. I tillegg skaffet han seg en mikrofon til å synge med og han kom mer frem på scenen f eks i sammenheng med Dr. Blå , Kråkeby, Moss Blues Trio og Supersession.Hans nye prosjekt kalles altså Mr. Martin & His Super Combo og var på sin første opptreden med dette konseptet i slutten av oktober ( Fredrikstad Blues og Jazz klubb ) og det meldes om at stemningen var i taket og vi kan love brød og sirkus i tillegg til god musikalske underholdning. Fra deres siste spillejobb fikk de topp karakter for å balansere med sine trådløse gitarer mellom gjester og annet flytende…….. Mr. Martin & his Super Combo spiller Chicago basert blues, sveiver innom en flik av Texas og Missisippi, samt tar med det beste av engelsk blues. Låter av de tre kongene ( Albert, BB og Freddie King ) blir tolket og mer funky rytmer i tro Freddie King stil kan oppleves på konserten. Stig Martin Martinsen ( gitar og sang ) , Odd Guitar Krokfoss, Arne Bass Brunvoll og Håvard Trommer Sunde er rutinerte musikere alle sammen og lover både svingende og feiende blues.

Bandet kan love god stemning og her er det ingen grunn til å la være å gå ut på dansegulvet. Her vil ingen fot hvile !! Dersom det er god stemning kan det også hende gitaristene kopler inn sine trådløse gitarer og forlater scenen for høy gitarføring – de er forøvrig gode til å balansere mellom halvliterne !!!

Ogdens Rythm & Blues:

Bandets historie går tilbake til 1960 – årene, da den engelske bluesbølgen slo inn over Oslofjorden og trengte inn gjennom Klubb RB’s tunge betongvegger under Rådhusbrua i Moss. Blinken, Klubb RB og senere Kråkereiret har gjennom fire tiår vært et drivhus for bandlivet i Moss.Georg og Terje Ogden debuterte på Blinken i 1964 med Green Onions (som ikke betyr ’grønne løker’, men faktisk ’vårløk’) og bandet var mer inspirert av The Rolling Stones’ drivende rhythm and blues enn av The Beatles’ fengende sangharmonier. Tomm Berger etablerte noe senere Feldson Association, uten tvil det lengstlevende blues-bandet i Moss, og som har vært plattform for flere populære lokale live-band. I 1967 slo brødrene Ogden og multibandorganisten Egil Jegleim følge med Dr.

Hendersons Blues Caravan. Dr. Henderson var en kort musikalsk transportetappe som ble til 70-tallsbandene Aunt Mary og Norwegian Wood, mens Jegleim utviklet progrocken gjennom band som Rosmersholm og Skallagrimson. I bandet er vokalist Kjell Kjellman et naturlig midtpunkt og en veteran når det gjelder å tolke blues, soul og rock fra sin tid i Norwegian Wood, Boston Tea Party m.fl. For å samordne alt dette til et godt fungerende lydteam, er Morten Nore limet i bandet slik han også alltid var i årene med Norwegian Wood, og fyller rollen som lydmikser, organisator og teknisk alltmuligmann.Ogdens’ Rhythm & Blues har satt sammen en variert musikalsk meny, der råvarene er levert av 60- og 70-tallets bandgenerasjoner, samtidig som musikerne setter sitt personlige preg på materialet.0 views0 comments
bottom of page