top of page

Romjuls Blues 27. desember


Romjulsblues

Romjuls Blues


På denne eftan blir det presentert to band som utfyller hverandre. Det en bandet ØKT spiller en form for akustisk blues med slide gitar og munnspill og trekker frem gode gamle bluesslagere og Morsa Blueslag

ØKT Folk & blues

Folk er hvit blues, blues er svart folk. Begge er en del av en fortellertradisjon som beskriver vanlige menneskers liv før og nå, enten det dramatiske eller det hverdagslige….. støvete landeveier og sørstats bordeller, fengsler og ensomme togspor vekkes til liv gjennom låtene.

ØKT viderebringer denne tradisjonen gjennom sin musikk. De opptrer som trio eller noen ganger som duo, alt ettersom hva som passer i øyeblikket. De spiller like gjerne på de store scenene som i de små bakgårdspub’ene. Kort sagt, landeveiens riddere i tradisjonen av Woody Guthrie, Robert Johnson osv, som spiller hvor som helst og når som helst…

Øystein (gitar, vokal), Kmysle (dobro), Tony (munnspill, vokal), har levd ut musikken sin i flere tiår, enten som elektriske eller akustiske musikere sammen med både kjente og ukjente artister. Som ØKT har de opptrådt i nord og sør, øst og vest, der hvor veien fører dem.

Morsa Blueslag Morsa Blueslag er som stedsnavnet tilsier hjemmehørende i Moss. De er alle erfarne artister med bakgrunn fra grupper som Kråkeby, Supersession, Moss Bluesband, Magic Pie, Mr. Martin & His Big Horns, mv.

Morsa Blueslag er et relativt nystartet lag innefor bluesgenren og bandet gjorde sin første spillejobb høsten 2014. Bandet ble etablert for å spille en tøffere bluesform, ispedd elementer av både rock, country og “bluesy” funk.

Bandet her to erfarne gitarister og vokalister i front, Jon Bånrud og Stig Martinsen, samt en tight rytmeseksjon som de har lett lenge etter, men omsider fant på Kløfta.

Borgar Skoveng (bass) har spilt i “The Men They Couldn’t Shave” der han var med på to plateutgivelser, og nå nylig i “At Sundown”. Han har også backet Linda Gail Lewis, søsteren til den mer kjente Jerry Lee, dette gjorde han samme med Tor Mikael Stav-Larsen.

Tor Mikael har vært involvert i en rekke prosjekter i Bergen og jobbet fast på Kvarteret. Han har vært med i “Hot Muffin” og Jessheim/Kløfta-bandet “Jane Doe”.

Både Borgar og Tor Mikael har dessuten spilt med “Stina Stenerud & Her Soul Replacement”.

Disse gutta er i stand til å løfte taket på de fleste utesteder. Eneste måten å finne ut dette på, er å ta en tur på Lucky den 27. desember fra 15:00 – 20:00 CC kr 150/200

2 views0 comments

Commentaires


bottom of page