top of page

Rita Engedalen på Lucky Luke lørdag 15. desember


Rita Engedalen

Spellemannsprisvinner Rita Engedalen spiller på Efta blues i regi av Moss Bluesklubb lørdag den 15. desember – Endelig har vi klart å få denne helstøpte bluesartisten til Moss Bluesklubb

Spellemannsprisvinner og Norges bluesdronning Rita Engedalen er for tiden i Juke Joint Studio på Notodden der hun spiller inn materiale til sitt nye album. Platen som i hovedsak inneholder nyskrevet originalt materiale vil etter planen være i god tid til Notodden Blues Festival i begynnelsen av august. Engedalen har utviklet en unik og personlig stil dypt fundamentert i blues og folk-tradisjoner fra Mississippi. Tekstene hennes er ofte personlige og hverdagsskildrende historier eller små noveller som folk lett kjenner seg igjen i. Materialet på platen vil variere fra det rent akustiske til knallende rockelåter med fullt elektrisk band.

Sjangermessig beveger Rita Engedalen seg fritt i et bluespreget landskap, ofte ispedd gospel og rootsmusikk. Foruten sitt faste band Backbone har Engedalen denne gang og på denne nye innspillngen med seg flere musikalske gjester som bl.a. Tuva L. Syvertsen (Valkyrien Allstars), Knut Hem (Hem Strengelag, Reidar Larsen) og Margit Bakken (Damer I Blues).

Rita Engedalen har også vært i Clarksdale, Mississippi der hun spilte inn sammen med gospelkoret Coahoma Community College Choir. Det ble en sterk opplevelse for Engedalen, og et meget fruktbart samarbeid som resulterte i låten ”Holy Land”. Låta slippes som første singel fra platen 20. mai.

Rita Engedalen produserer denne gang albumet selv sammen med bandmedlem og gitarist Morten Omlid. Rita Engedalen & Backbone har holdt det gående i 15 år og består, foruten Engedalen og Omlid, av Jens Haugen på bass og Eskil Åsland på trommer.

Rita Engedalen er nå tilbake på det Notodden-baserte plateselskapet Bluestown Records.

Tekniker er Njål Frode Lie. Bluestown Records gav også ut Engedalens to første plater ”Hear My Song” og den Spellemannvinnende utgivelsen ”Heaven Ain’t Ready For Me Yet”. Sistnevnte album inneholder også Engedalens største radiosuksess ”Yellow Moon”.

I en anmeldelse fra Aftenposten referes det ;

” Norges blues-dronning – Rita Engedalen er en bluesartist som lever i musikkens nervesenter.I Rita Engedalens blå verden er kvinnene i førersetet. Det er deres historier, lengsler, sorger og gleder som besynges. Samtlige sanger på “The tree still standing” har kvinner som opphavsperson. Foruten egne sanger har hun med låter av sin egen heltinne, Jessie Mae Hemphill og Janis Joplin, Memphis Minnie og Maria McKee. Hun lar musikken tale for seg. Det gjør bare en som er trygg på sitt prosjekt. Hva hun gjør er egentlig  ingen stor nyhet, for det var mange kvinner som var med å gi bluesen sitt uttrykk. Det var bare det at det var menn som tok æren, mens kvinnene forble i skyggen. Lytt til denne samlingen sanger. Lytt til Rita Engedalens grep om musikken. HVIS DU IKKE ER OVERBEVIST, ER DU FORTAPT. Hun åpner med eget brygg med “Where Does Everybody Go” en slentrende sang litt i Mark Knopfler-land. Derfra blir det tøffere toner og hun tar oss med på en oppbyggelig reise i bluesens jordnære nabolag. Et stjernelag av musikere, med gruppen Backbone med Morten Omlid i spissen danner grunnkompet.”

Det vil som vanlig bli utlodning med fine premier og pølse i vaffel og uten kan kjøpes.

cc kr 150,- for medlemmer og kr 200,- for ikke medlemmer


rita-usa-26[1]

bilde rita redigert[1]
0 views0 comments

Comments


bottom of page