top of page

Rita Engdalen på Lucky Luke lørdag 18. oktober

Rita Engedalen & Backbone

Spellemannsprisvinner og Norges bluesdronning Rita Engedalen befester sin posisjon som Norges ledende kvinnelig bluesartist med sin ferske plate «My Mothers Blues». Kritikerne omfavner platen, som høster femmere i fleng. Om kort tid kan Mossepublikummet også oppleve henne live på Lucky Luke med materialet fra den kritikerroste platen. Det vil si at hun stiller med bandet sitt Backbone Jeg gleder meg stort til å presentere de nye låtene på scenen, og det er alltid morsomt å spille for nytt publikum i Moss. I tillegg til material fra det nye albumet får publikum også høre noen av låtene jeg vet folk er glad i.

«My Mothers Blues» er enda mer bredspektret enn de tidligere utgivelsene og spenner over gospel, folk og akustisk, blues og rock. Det innebærer at den har appell langt utover det tradisjonelle bluespublikummet. – Jeg håper at den kan åpne for nye arenaer for musikken min. Med storm Det nye albumet har tatt kritikerne med storm. Samtlige anmeldere har honorert platen med femmere. Her et utdrag fra anmeldelsene: ● Albumet er både hardt og lyrisk på samme tid. Dette er ikke munter halvliterblues, men musikk der følelsesuttrykket står i sentrum. (Fredrik Wanderup i Dagbladet). ● Det er en egen kraft i hennes sang, som om hun har oppdaget noe andre artister ikke har. (Ann Kristin Ødegård i BA). ● Og igjen leverer hun et knippe flotte låter med trøkk og varme. (Geir Vestad i HA). ● Så ekte at du sitter paralysert i stolen. Et album som mangler dødpunkter. (Johnny Andreassen i DT). ● Ritas ektefølte sang og dugelige stemme bærer mye av albumet. (Anne-Lise Surtevju i TA).

Rita Engedalen har også vært i Clarksdale, Mississippi der hun spilte inn sammen med gospelkoret Coahoma Community College Choir. Det ble en sterk opplevelse for Engedalen, og et meget fruktbart samarbeid som resulterte i låten ”Holy Land”.

CC kr 200,- for medlemmer CC kr 250,- for ikke medlemmer


Rita Engdalen

Rita Engdalen


2 views0 comments

Comments


bottom of page