top of page

Pæddekommen Bluesband og Supersession på Lucky Luke lørdag 20. oktober


Lørdag den 20. oktober vil vi presentere to band på samme efta – lørdag den 20. oktober kl 15.00 – 18.00 – Supersession – Moss bluesklubbs eget klubb band vil stille med orginalbesetningen fra Moss Bluesklubbs etablering i 2006. Og vi vil også presentere et relativt nytt bluesband fra Sarpsborg , Pæddekommen Bluesband Det vil bli salg av pølser og lompe / vaffel og som vanlig vil det bli utlodning med fine premier.

Pæddekommen bluesband

Pæddekommen er et Bluesband i Chicagogenren, med et reportoir fra Suasan Tedeschi og Koko Taylor  til Robert Johnson og Eric Clapton. Navnet Pæddekommen bluesband er knyttet til stedet Pæddekummen i Sarpsborg, der det gjennom tidene har vært et livlig arbeidermiljø med Sjauing, lessing/lossing av båter helt tilbake til seilskutetiden. Dette er nettopp et sted i Sarpsborg der det har blitt levet et liv som var tett opptil livet langs Missisippi, og derfor mener bandet at det er et meget passende navn på et Bluesband i fra ” Solbyen” Sarpsborg. Bandet består av 5 medlemmer og har holdt på med denne besetningen i et lite år.

Bandet består av musikere fra  Sarpsborg , bortsett fra Trommeslager Øyvind, som kommer fra Sarpsborg men bor i Svindal. De fleste har holdt på med forskjellig musikk i mange år, men felles har de soulen og bluesen som favorittgenre.

Tidligere i år spilte de på Olavs pub på Greåker under “Mini bluesfestivalen ” som var i juni i år, til stor glede for et blueselskende publikum.

Bandet består av følgende:

Solo/ rytme-gitar: Tor Morten Bjerketvedt

Gitar/ munnspill/ sang: Gisle “Bigfellow Slim” Ørbæk Andersen

Trommer: Øyvind Bjor

Sang: Hilde ” Chickenshack” Andresen

Bass: Svein Christensen

 Supersession

Bandet som er Moss Bluesklubbs klubb band har noen av norges beste blues musikere bla. Richard Gjems på munnspill som har spilt med det som kan krype og gå av så vel nasjonale som internasjonale blues stjerner. Nevnes kan Fabulus Thunderbirds, Big Bill Morganfield, Kid Ramos, Steinar Albrigtsen, Vidar Busk osv.osv. Denne anledningen har vi med Atle Rakvåg på bass som var med i Supersession helt fra starten av. Han har også spilt med en hel rekke av internasjonale og nasjonale folk fra bluesmiljøet. På gitarer har vi Jon Bånrud som har referanser fra Kråkeby og Moss Bluesband og Stig Martinsen som har spilt med bl.a Kråkeby, Moss Blues Trio, Doktor Blå og Mr. Martin & his Super Combo.  Og på trommer har vi Håvard Sunde som har referanser fra jazz, storband og blues. Dette er rutinerte karer som har spilt i en mengde av band på østlandet. Bandet har spilt på flere av Moss Blues klubbs arr. Og er Moss blues klubbs klubb band. Bandet spiller chicago basert blues med en dose britisk R&B. Dette er et band det svinger av fra første til siste tone, så her sitter ikke folk stille!0 views0 comments

Comments


bottom of page