top of page

Onkel Blå på lucky lørdag 6. april


Onkel Blå

HOLD AV EFTAN DEN 6. april – HER BLIR DET HEFTIG, DAMPENDE BLUES FRA EN AV ØSTFOLDS STORE GITARHELTER – BJØRN ” KRISA ” CHRISTIANSEN 

Pangstart i Moss Bluesklubb med presentasjon av ingen ringere enn Bjørn “Krisa” Christiansen på gitar. Bjørn er kjent fra blant annet Aunt Mary og har lenge hatt ord på seg for å være en av Østfolds beste gitarister. Denne gangen har han med seg Inge Gundersen på bass og Tor Hauge på trommer. Begge disse er profesjonelle musikere og trives godt med den type klubb spilling som skjer i regi av Moss Bluesklubb.  Tilsammen utgjør disse tre bandet Onkel Blå.  Bjørn har i alle år hatt røtter til bluesen som uttrykksform og i dette bandet har han anledning til å leve ut sine improvisasjoner og sine sterke følelser for bluesen. Jeg vet at dette bandet nettopp har opptrådt i på scenen i regi av Fredrikstad Jazz og Blues Klubb og det kan meldes om flere ekstranumre og stormende jubel. Det vil bli presentert gode klassiske blueslåter og også noe instrumentalt. Her kan vi glede oss til heftig, dampende efta blues på Lucky i Moss –  Bjørn Christiansen har flere hundre låter på samvittigheten.

Musikalsk er Bjørn Christiansen herlig båsfri. Han favner vidt og plukker elementer fra ulike stilarter. Således er det godt mulig at lytterne vil få assosiasjoner både til Eric Clapton og Ry Cooder underveis.

Hans første soloalbum het «B. C.», kom i 1979 og ble nominert til Spellemannsprisen. Da hadde gitaristen allerede hentet hjem «en spellemann», som medlem av Alex-band.

Det andre soloalbumet, «Starfighter», kom få år senere og ble en klassiker, ikke minst blant gitarentusiastene.

Bjørn Christiansen er fortsatt en aktiv musiker med mange jern i ilden. Han kan høres jevnlig i ulike band, blant andre Pigal Guitar Ensemble, Fender Benders og Onkel Blå.

Men 6. april kl 15.00 – 18.00 står han på scenen med Onkel Blå – Gled dere folkens!

Det blir som vanlig salg av pølser i vaffel og utlodning med fine premier.

CC

kr 100 / for medlemmer

kr 150/ for ikke medlemmer


Foto-Nett
0 views0 comments

Comments


bottom of page