top of page

Knut Reiersrud Band på Lucky Luke lørdag 9. mars


Knut Reiersrud

Knut Reiersrud Band

I 30 år har Knut Reiersrud spilt sine gitarer på utallige scener og begeistret publikum – bokstavelig talt – verden rundt. Hans omgang med strengeinstrumenter – både musikalsk og visuelt er å betrakte som en totalopplevelse. Kong Harald uttalte etter en Reiersrudkonsert i Sørafrika at han aldri tidligere hadde sett en musiker fysisk forsvinne inn i instrumentet sitt slik som Reiersrud. President Tabu Mbeki tilbød vår gitarist sørafrikansk pass – for å få et ekstranummer – på samme konse…rt….

Med sin enorme erfaring: 15 soloplater, medvirkning på 200 plateutgivelser og turneer på alle verdens kontinenter – er han med sine 51 år nærmest for en levende legende å regne. Med blues i ryggraden – etter læretid i Chicago og New York med folk som Dr John og Buddy Guy – er Reiersrud sammen med sitt band ALLTID innstillt på levere varene 110 prosent. Reiersrud har med seg er superlag av unge musikere med fartstid fra Big Bang, National Bank, Vidar Busk og Marit Larsen – for å nevne noen.

David Wallumrød – Tangenter Bjørn Holm – vokal/gitar Nikolai Eilertsen – Bass Andreas Bye – Trommer

Bandet ga høsten 2008 ut albumet “Voodoo Without Killing Chicken” til jubel fra en samlet musikk kritikerstand:

VG “Reiersrud har knapt vist seg fra en bedre side som låtskriver, og har med seg et kobbel av høyst kompetente musikere breddfulle av spilleglede. Sammen har de snekret et helhetlig album av den klassiske sorten hvor låtene henger inn i hverandre i gjensidig avhengighet.”

Østlandsposten “«Voodoo Without killing Chicken» er en blitt en fengende fargerik affære der Reiersrud og kompani sveiper innom store deler av den musikalske fargepaletten. Det er rått og røft, med innslag av gospel, soul, funk, bluesrock og prog. Ja, vi snakker i bunn og grunn om et slags konseptalbum med en munter- surrealistiske turnering av voodoostemninger- og motiver.”

Bergens Tidende “Gitarmesteren har satt sammen et aldri så lite mesterlag av norske musikere, som gjør sitt til at dette er blitt et lydmessig tettpakket album, uten at det blir overdose. «Voodoo Without Killing Chicken» har en nærmest perfekt balanse mellom funky, hardtslående og rocka låter, og de helt sarte.”

cc 200 / 250


knut band

knut4
0 views0 comments

Comments


bottom of page