top of page

Knut Reiersrud Band på Lucky Luke lørdag 8. mars

Knut Reiersrud Band:

I 30 år har Knut Reiersrud spilt sine gitarer på utallige scener og begeistret publikum – bokstavelig talt – verden rundt. Hans omgang med strengeinstrumenter – både musikalsk og visuelt er å betrakte som en totalopplevelse. Kong Harald uttalte etter en Reiersrudkonsert i Sørafrika at han aldri tidligere hadde sett en musiker fysisk forsvinne inn i instrumentet sitt slik som Reiersrud. President Tabu Mbeki tilbød vår gitarist sørafrikansk pass – for å få et ekstranummer – på samme konsert….

Med sin enorme erfaring: 15 soloplater, medvirkning på 200 plateutgivelser og turneer på alle verdens kontinenter – er han med sine 51 år nærmest for en levende legende å regne. Med blues i ryggraden – etter læretid i Chicago og New York med folk som Dr John og Buddy Guy – er Reiersrud sammen med sitt band ALLTID innstillt på levere varene 110 prosent. Reiersrud har med seg er superlag av unge musikere med fartstid fra Big Bang, National Bank, Vidar Busk og Marit Larsen – for å nevne noen.

David Wallumrød – Tangenter Bjørn Holm – vokal/gitar Nikolai Eilertsen – Bass Andreas Bye – Trommer

Bandet ga høsten 2008 ut albumet “Voodoo Without Killing Chicken” til jubel fra en samlet musikk kritikerstand:

VG «Reiersrud har knapt vist seg fra en bedre side som låtskriver, og har med seg et kobbel av høyst kompetente musikere breddfulle av spilleglede. Sammen har de snekret et helhetlig album av den klassiske sorten hvor låtene henger inn i hverandre i gjensidig avhengighet.»

Østlandsposten ««Voodoo Without killing Chicken» er en blitt en fengende fargerik affære der Reiersrud og kompani sveiper innom store deler av den musikalske fargepaletten. Det er rått og røft, med innslag av gospel, soul, funk, bluesrock og

prog. Ja, vi snakker i bunn og grunn om et slags konseptalbum med en munter- surrealistiske turnering av voodoostemninger- og motiver.»

Bergens Tidende «Gitarmesteren har satt sammen et aldri så lite mesterlag av norske musikere, som gjør sitt til at dette er blitt et lydmessig tettpakket album, uten at det blir overdose. «Voodoo Without Killing Chicken» har en nærmest perfekt balanse mellom funky, hardtslående og rocka låter, og de helt sarte.»

Han har nylig gitt ut et akustisk album med navn ” Aftonblues ” og tror han vil presentere noe av dette stoffet før resten av bandet går på scenen.

CC er kr 200,- for medlemmer og kr 300,- for ikke medlemmer.

Biografi:

Knut Reiersrud, norsk gitarist, komponist og sanger; først kjent som bluesmusiker, bl.a. med gruppene Hartvik & The Heartbreakers og Four Roosters. Han har utviklet et eget uttrykk med elementer fra mange musikkformer. Sammen med organisten Iver Kleive har han utgitt albumene Blå Koral (1991; Spellemannprisen), Himmelskip (1996), Nåde over nåde (2006) og Den signede dag (2000), sistnevnte også med Povl Dissing, der de tolker Nikolai Frederik Severin Grundtvig. Fem av hans album under eget navn har nådd Topp 30 på VG-lista: debuten Tramp (1993; 6. plass), Klapp (1995), Sub (1999), Sweet Showers Of Rain (2001) og Pretty Ugly (2004; Spellemannprisen). Reiersrud komponerte musikk (sammen med Kleive) til åpningsseremonien for OL på Lillehammer i 1994. Han har ellers spilt med musikere fra mange ulike deler av verden. Albumet Himalaya Blues (2004) ble innspilt i Nepal sammen med nepalesiske, og flere andre norske, musikere. Knut Reiersrud Band ga i 2008 ut det jazz- og soulinspirerte albumet Voodoo Without Killing Chicken, og i 2012 samarbeidet de med TrondheimSolistene på Infinite Gratitude. Sammen med den amerikanske rhythm & blues-vokalisten Mighty Sam McClain ga han i 2011 ut One Drop Is Plenty.


The man himself.

The man himself.


0 views0 comments

Bình luận


bottom of page