top of page

Governors og Borny´s Live Delivery på Lucky Luke 26. januar


Bornys Delivery

Moss bluesklubb satser friskt med en pang åpning og kan presentere to spennende band på åpningen av vårsesongen: Governors og Borny´s live delivery.

Governors er et band bestående av godt voksne musikere fra mossedistriktet som har spilt sammen i drøyt halvannet år. Bandet spiller hovedsakelig egne låter, men går ikke av veien for å tolke musikalske perler fra andre når de kan gjøre det på sin måte.

Governors består av Lars Hovland fra Rygge på gitar og vokal, Jan Andre Sæther fra Moss på trommer og Morten Slettmyr fra Rygge på gitar, tangenter og vokal. I tillegg får Governors hjelp av Jan Erik Aasland fra Fredrikstad på bass.

Bandmedlemmene har lang fartstid fra ulike grupper og sammenhenger siden 70-tallet. Lars Hovland og Jan Andre Sæther startet sitt musikalske samarbeid allerede i 1978 i bandet Moonshine fra Rygge og Moss. De har spilt sammen i flere sammenhenger opp gjennom årene. Lars har dessuten skrevet det meste av musikken og tekstene til Governors.

Morten Slettmyr er opprinnelig fra Kristiansand men oppvokst i Oslo. Han er nå bosatt i Rygge. Morten har spilt i flere osloband som Strangelove og Dylan-tributebandet Forever Young. Og han gjør fortsatt noen “Dylan-konserter” sammen med Forever Young i ny og ne.

Jan Erik Aasland er en av plankerockens mest allsidige veteraner. Han er kanskje mest kjent som gitarist og vokalist fra band som Skellington, Norwegian Wood og Boston Teaparty. Men han er også en særdeles habil bassist. Jan Erik har dessuten lang fartstid som studio- og sessionmusiker, og har bidratt på en rekke plateutgivelser i årenes løp. Ikke minst som vokalist på Lava sitt album Cruisin fra 1981.

Musikken til Governors er gitarbasert med amerikanske referanser, og røttene trygt plantet i rock og blues. Artister som Allman Brothers Band, Gov´t Mule, Fleetwood Mac, Neil Young, ZZ Top, Warren Haynes, Grace Potter og Tedeschi Trucks Band har inspirert Governors. Men Governors er ikke et cover-band, men et band med egenart og sitt eget musikalske uttrykk.

Borny’s Live Delivery er et rykende ferskt band startet opp av fetterne og bluesgitaristene Bjørn Erlend (24) og Eivind Walberg (20). Helt siden den første dagen de plukket opp gitaren så har de lært og inspirert hverandre å traktere instrumentet. Resultatet er to eminente gitarister som til tross for mye samarbeid har opparbeidet seg to unike spillestiler. I 2008 delte de prisen for beste gitarist under Union bluescup på Notodden Bluesfestival. Prisen ble utdelt av selveste Kid Andersen, en av deres største gitarhelter.

Grunntanken ved å få i gang Borny’s Live Delivery var et behov for å stå på egne ben musikalsk, samt et ønske om å spille egenkomponerte låter. Dette førte til et samarbeid hvor fetterne har satt sammen en rekke sanger inspirert av ulike stilarter, men grunnpilaren i materialet er selvsagt blues.

Med dette som utgangspunkt kunne de ikke fått med seg bedre rytmeseksjon. Njål Uhre Kiese (20) på bass og Knærten Simonsen (20) på trommer er to allsidige og dyktige musikere som Eivind ble godt kjent med, da de gikk jazzlinjen på Sund folkehøyskole sammen.

Musikken deres trekker inspirasjon fra artister som Albert Collins, Django Reinhardt, Jimmie Vaughan, Johnny ”Guitar” Watson, Chet Baker, Prince og Vidar Busk. Med denne kombinasjonen av rollemodeller i bagasjen og en sterk iver etter å skape noe solid og orginalt, er det ingen tvil om at Borny’s Live Delivery vil bli et spennende bidrag på den norske musikkscenen.

Det vil som vanlig bli salg av pølser og vafler og det vil være utlodning med fine premier

Vi ønsker gamle og nye medlemmer velkommen til denne fantstiske eftan i bluesens tegn. Dere som ikke er medlemmer kan også komme ! Dette er ikke kun en medlemsklubb – klubben er åpen for alle!

Mvh

Stig Martinsen

Hjemmeside: www.governors.no


_MG_6365[1]
0 views0 comments

Comentarios


bottom of page