top of page

Follo Politidistrikts Bluesband på Lucky Luke lørdag 7. april


FOLLO POLITIDSTRIKTS BLUESBAND


”Fpd Blues” er forkortelse for Follo politidistrikts bluesband. Navnet er valgt ut som en egen variant av en kjent amerikansk tv-serie.

Bandet har eksistert siden 2006 og består av ansatte i Follo politidistrikt – politifolk altså. Det er et stort band med trommer, bass, gitar, vokal og blåserekke. På det meste teller orkesteret 12 musikere. ”Arbeidsantrekket” på spillejobber er enten politiuniform eller dress, hatt og slips.

Det bør ikke være slik at politiet går tyvene i næringa, men vi må innrømme at mye av repertoaret er stjålet fra ”The Blues Brothers”. FPD Blues har hentet mye inspirasjon fra brødrene Jake & Elwood når det gjelder både musikk og bilkjøring…

Etter hvert har repertoaret blitt ganske stort og består av blues, ”påpp og råkk”. Musikken egner seg til festlige anledninger og bandet har stilt på festivaler, privatfester, bryllup og ved spesielle arrangementer. Det pleier å bli god stemning på opptredenene, hvor det går an å synge med og danse. Hvis man kun skal bruke ett ord for å beskrive en opptreden med FPD Blues, må det være ordet ”TRØKK”!

0 views0 comments
bottom of page