top of page

En annerledes Eftablues med Silje Nergaard lørdag 21. april

26167900_10209499691442373_9131391112118377767_n

Silje Nergaard


På sitt 16. album har Silje Nergaard tatt steget inn i en ny og mer elektrisk verden med varme analoge keyboards på et fundament av elbass, funky trommer og afrikansk perkusjon. Det er blitt en overdådig reise gjennom landskap som spenner fra tropisk hetebølge til norsk vinternatt.

Etter å ha jobbet med akustiske gitarer i flere år, gjør hun nå noe nytt og har fått med seg noen av norges mest spennende musikere og med Audun Erlien som produsent.

“En mor i Afrika som venter på regnet. En kokosnøtt-selger i Italia. To gamle mennesker fra Korea som gjenforenes etter å ha elsket hverandre i et langt liv. Det blir nye sanger av bildene i Siljes hjerte. I oktober slapp hun albumet «For You A Thousand Times”.

– Albumet handler om mennesker som berører meg. Noen av historiene er mine egne, andre er langt unna, men de treffer noe i meg. Som da jeg så et foto av det gamle ekteparet fra Korea som hadde vært adskilt i mange år, men hver eneste dag, hver eneste dag minst tusen ganger hadde sendt hverandre et løfte om kjærlighet. Det var slik tittelen på plata ble til, sier Nergaard.

– Alle er briljante instrumentalister med sine helt personlige uttrykk, og sammen skaper de en levende og leken band-soul, sier Silje Nergaard, som korer selv sammen med datteren Karla.

Hun beskriver det nye albumet som en overdådig reise gjennom landskap som spenner fra tropisk hetebølge til norsk vinternatt. Vare og inderlige ballader avløses av suggerende rytmer, og inspirasjonen fra Afrika er tydelig.

– Mitt møte med Afrika var sterkt på alle måter. Fattigdommen, stoltheten, musikken i menneskene der. Og selvfølgelig, det sterkeste av alt: møtet med min lille etiopiske adoptivsønn, Jonah. CC kr 350 / 400

Kl. 15:00

4 views0 comments

留言


bottom of page