top of page

Eftablues med The Norsemen Bluesband lørdag 28. januar


The Norsemen Bluesband

The Norsemen Bluesband


Skandinavisk musikksamarbeide med en nordmann, to dansker og to svensker. Bluesband med dyktige musikere som spiller variert blues fra mer følsomt til up tempo låter og noe hardere «krutt», med tre solister i toppklasse. Låtene er basert på 80 % eget stoff og resten selekterte cover låter fra kjente bluesartister.

Allerede som 15 åring, på 60 tallet, begynte Odd Krokfoss sin musikkhistorie med blues/ soulbandet Sect hvor den kjente jazzsangerinne Radka Toneff var vokalist. Det ble mye spilling på bl.a Club 7, Sound City, Rondo og andre lokaliteter i Oslo og rundt på Østlandet. Etter en «familiepause» ble gitaren plukket opp igjen og han spiller nå mer enn noensinne. I 2008 ga han ut CD’n «That Blues» med « Mr Hammond Doctor» Morten Golten på selskapet Grappa. Odd spiller også i Kolbotn Bluesband. Gitarpreferansene ligger alt fra SRV til BB King, og en del imellom.

Bruno Yxenholt har spilt på flere internasjonale scener i inn og utland og med sin utrolige teknikk er han en virtuos på munnspillet. Bruno er også leder for Blues Hall of Fame i Skandinavia. Født i Danmark og bor nå i Åmål, Sverige.

Jesper Halling også fra Danmark bor nå I Kristinehamn i Sverige. Veldig engasjert i den lokale bluesklubber som arrangerer en bluesfestival hvert år. Stødig bassist på både elbass og kontrabass.

Daniel Hägg bor i Arvika i Sverige. Han er utdannet høyskolelærer i musikk og jobber som lærer innenfor denne sektoren. Daniel er 27 år og spiller swing, rock og shuffel blues så en får frysninger. En ung, kreativ og fremadstormende herremann med flere musikkprosjekter.

Mikael Norèn bor I Stockholm og er, som Daniel, i samme alder og har samme utdannelse. Mikael spiller fast på flere klubber i Stockholm.

The Norsemen Bluesband

Odd Krokfoss Gitar/ Vokal – Norge

Bruno Yxenholt Munnspill/ Gitar/ Vokal – Danmark

Jesper Halling Bass – Danmark

Daniel Hägg Trommer – Sverige

Mikael Norèn Piano – Sverige

Lucky Luke, 15:00-18:00 CC kr 150/200

0 views0 comments

Kommentarer


bottom of page