top of page

Eftablues med Ron Davies Group – 9. februar

47581144_10211734108661407_537613752363646976_o

Dette blir spennende : Ron Davis fra USA med topp backing musikere fra Norge

Ronald Davis ble født inn i en aktiv musikalsk familie i Washington, D.C., og fikk sin første gitar som syvåring. Hans musikalske karriere startet i babtistkirken i Philadelphia, og allerede 12 år gammel begynte han å synge i det velrennomerte Hollingsworth Gospel Ensemble.

Kordirigenten var ingen ringere enn Claudine Clark som også var sangerinnen på den store hit- singelen «Party Lights» på slutten av 50-tallet. Det var hun som oppdaget Rons talent og kjærlighet for musikk og fikk ham inn i The Philadelphia Acting Academy. Der fikk Ron en plass i hennes stykke «Seven Days to Glory». Det var også gjennom Claudine Clark han fikk sin første studioerfaring i Sigma Sound Studio i Philadelphia, da han bidro på hennes innspillinger. Han fikk etterhvert musikkundervisning av Claudine sønn Bruce Clark som da var nyutdannet ved Temple University. Senere havnet også Ron på dette universitetet, og begynte å studere jazz, improvisasjon og gitar under ledelse av professor Kurt Hamon ved Temple University.

Ron sier selv han er takknemlig for å ha fått være en del av blues- og gospelmiljøet i Philadelphia. Dette miljøet som har fostret så mange artister gjennom årene. I den tiden Ron var tilknyttet Morris Recording Labs fikk han jobbe med musikere i grupper som Grover Washington Jr., Patti Labelle, McFadden & Whitehead, Harold Melvin og Angel.

Ron Davis Sr: vokal og gitar Bent Patey: gitar Julian Patey: bass Jørn Ellingsen: trommer

Lørdag 9. februar 2019 kl. 15:00–18:00

Tivoli Amfi

1 view0 comments

Comentários


bottom of page