top of page

Eftablues med Blow – for Tom Waits 13. januar

26166349_10209452603265198_4008264374596877371_n

Blow – for Tom Waits

Siden 2000, eller 1999, de krangler ennå litt om når det startet, har Blow reist land og strand rundt i Norge og internasjonalt med sin hyllest til Tom Waits. 68-åringen, som etter eget utsagn ble født i en drosje i California, har gjennom flere ti-år hatt legendestaus i hjemlandet og i Norge – det eneste landet der han har hatt en plate på toppen av salgslistene og der han har pub-til-pub-løp oppkalt etter seg i Oslo, Kristiansand, Trondheim, Tønsberg og Stavanger.

Blow spiller musikk fra hele karrieren til Tom Waits. Ydmykt forsøker de å gjenskape litt av hans univers på scenen, samtidig låtene gis bandets særegne vri. Bandet fyller Rockefeller i Oslo hvert år når bursdagen til Tom Waits feires den 7. desember.

Bandet Blow spiller alltid i godt brukte Fretex-dresser. Grunnen er at da Tom Waits sist var i Norge, i 1985, måtte han ha en ny gammel dress før konserten i Oslo konserthus. Han gikk på Fretex sammen med sin norske konsertpromotor Rune Lem, fant seg en fin og sliten dress og ville kjøpe den. Men da han smalt sitt Gull-American Express-kort i disken så skjønte betjeningen ingenting. I Norge i 1985 var det ingen som brukte kredittkort i butikker. Så Waits fikk aldri kjøpt den dressen, i hvert fall ikke før den norske promotøren la ut for ham. Av den grunn spiller alltid Blow også i slitne Fretex-dresser.

I front har Blow vokalist Jakob Berg. Vi legger ikke skjul på at Berg har likheter med den amerikanske sangeren selv, med lurvete sjarm, whiskey-stemme og solide livserfaring.

Blow er: Rune Jostein Eide (trompet), Eivind Kristensen (saxofoner), Jakob Berg (vokal og gitar), Espen Ellefsen (trommer) , Christian Larssen (gitar), Sebastian Haugen (kontrabass) og Sverre Thorstensen (tangenter CC kr 200/250

0 views0 comments

Comments


bottom of page