top of page

Eftablues med Billy T Band lørdag 14. januar


Billy T Band

Billy T Band


Billy T Band er for tiden aktuell med sitt 4. album. «Reckoning». Billy T Band har tidligere gitt ut 3 album hvor begge de to siste har fått Spellemannprisen for beste blues-album (Spellemannprisen 2010 og 2012). Reckoning» viderefører Billy T Bands særegne «blues drenched rockin’soul» og vil i hovedsak bestå av egenskrevet materiale – et knippe låter inspirert av amerikansk Soul, Blues, R&B og Swamp Rock. I tillegg til original låter vil det som tidligere dukke opp noen obskure godbiter fra ”my wasted youth”, for å bruke Bill sine egne ord. This is our best yet»… Billy T!

Er du bevandret i det norsk bluesmiljøet kjenner du helt sikkert til dette bandet som vokste ut av husbandet på nå nedlagte ”Muddy Waters” i Oslo tidlig på 2000-tallet. Med William ”Bill” Troiani i front på vokal og bass er dette bandet noe av det beste du får servert innen denne sjangeren her på berget. Nå skal det være sagt at dette ikke er noe rent bluesband. De har både elementer av klassisk R&B, Soul, Rock og Funk som er en del av Billy T Bands etterhvert særegne sound.

Bill er født og oppvokst i New York og begynte å spille bass tidlig på 1960-tallet. Hans første band het ”The Post War Baby Boom Blues Band” og besto bl.a. av Stanley Eisen (Paul Stanley, Kiss) på gitar. De siste 15 åra har Bill vært bosatt i Norge og både han og resten av bandet har samarbeidet med en rekke kjente musikere i inn- og utland. Bill har også lang fartstid med bl.a. Tom Russell og Eddie Kirkland i tillegg til flere år som leder av husbandet på Muddy Waters, hvor bl.a. Kid Andersen og Amund Maarud fikk slipt talentet sitt. I tillegg til Bill består Billy T Band av en gjeng med eminente musikere som har opparbeidet seg en voksende tilhengerskare i Norge og utlandet. Dette gjennom utallige opptredener på konsertscener, fra Oslo via Moskva til New York.

Billy T – bass,vokal Håkon Høye – gitar, vokal Ian Fredrik Johannessen – gitar Alexander Pettersen – trommer

Lucky, Dronningens Gate 17, Moss

15:00-18:00

CC kr 150 /200

0 views0 comments

Comments


bottom of page