top of page

Eftablues lørdag 22.april Remme Brothers Band

i pausen Swada nytt ungt band fra Moss


Remme Brothers Band.

bak fra v. Hans Cato Kristiansen trommer og vokal, Øivind Kristensen bass og vokal og

Aksel Tharaldsen munnspill og vokal

foran fra v. Øystein remme gitar og vokal, Lasse Hafreager orgel, piano og vokal, Henning Remme gitar og vokal

Med 2 cd-utgivelser og mange live spillinger på samvittigheten, har Remme Brothers band utviklet seg til et band med tydelig identitet. Der mange velger å rendyrke en stilart, har Remme Brothers Band valgt en litt bredere tilnærming. Musikken er kraftig inspirert av amerikanske band som The Allmann Brothers Band og Lynyrd Skynyrd, men også band som The Rolling Stones, Free og The Who. Det beste fra 2 verdener smeltes sammen i et kraftfullt og røft lydbilde. Det er altså bluesinspirert rock med solide røtter i 70-tallet som er hovedingrediensen i remme Brothers Bands låtmateriale, men de får også inspirasjon fra rock, blues, country og soul fra andre tiår, og dette gjenspeiles i musikken.

På en kveld med Remme brothers Band kan manforvente å høre både korte, strengt arrangerte låter, men også lengre låter med improviserte orgel-. piano-, munnspill- og gitarsoloer. Voksne karer, ja vel, men Remme Brothers Band gir alltid jernet og jobber knallhardt for å dra hver eneste publikummer inn i sin musikkverden, og de håper å etterlate inntrykk som sittet igjen lenge etter at konserten er over.


foto David Been. Aksel Tharaldsen i fint driv med munnspilletfoto David Been

Henning Remme trakterer gitarenfoto David Been.

Lasse Hafreager er en glimrende musiker på orgel og piano. Han har spilt med de aller beste musikerne i Norge, bl.a Vazelina Bilopphøggers, Åge og Sambandet, Hellbillies m.fl.foto David Been.

Hans Cato Kristiansen er trommeslager, komponist, vokalist og gitarist, og har i tillegg til Remme Brothers Band flere egne plateproduksjoner. Hans Cato har bidratt på de fleste av Jonas Fjeld sine plater siden 1993, og han har spilt fast med Jonas Fjeld siden 2011.
foto David Been.

Øystein Remme er mannen som står bak filmen Megatown, en helt unik westernfilm, hvor alle personer som deltar i filmen har funksjonsnedsettelser. I tillegg til Remme Brothers Band er han primus motor i bandet Megabandet, som er en del av Dissimilis.foto David Been.

Øivind Kristensen spilte sammen med Jonas Fjeld Rock`n Rolf Band på -70 tallet, den gang under kunstnernavnet Eple Skrott.


I pausen til remme Brothers Brothers Band får vi Swada, et nytt ungt band fra Moss på scenen.


Swada består av Sebastian Akselberg, Ingunn Sunde, Adrian Tangen Myhre og Eivind Bratland. Swada kommer til sommeren ut med debut ep-plate. Under den årlige juletrefesten for lokale musikere i Samfunnshuset fikk Swada 2 priser, publikumsprisen og studioprisen.


48 views0 comments

Comments


bottom of page