top of page

Bluespumpers og Mr. Martin & His Big Horns på Lucky Luke lørdag 16. november

Moss Bluesklubb slår til igjen med to band på blanke eftan, derav første konsert for Stig Martinsens seneste prosjekt Mr. Martin & His Big Horns.

Vi venter inget mindere enn stinn brakke så vær tidlig ute!

Det blir som vanlig utlodning med fine premier og salg av pølse i lompe, vaffel,mv

CC kr 100,- for medlemmer og CC kr 150,- for ikke medlemmer

Bluespumpers

Bluespumpers er et lokalt blues band i Chicago-genren og har holdt på i over ti år. De har spilt på flere lokale puber, og vært et årlig innslag på Fredrikstad Blues & Jazzklubbs lørdagsarrangement de siste årene. Bandet, som består av medlemmer fra Fredrikstad, Sarpsborg og Oslo, har også prøvd seg noen ganger på Oslo Bluesklubbs “eftasblues” med suksess.

Den nye gitaristen Nicklas Wilhelmsen er forøvrig “head hunted” etter fjorårets gitarkappleik under fjorårets Bluesfestivalen på Olavs Pub. Han er bare 18 år, har dyptgående sans for blues og er et friskt pust inn i det ellers så gråhårete bandet.

Besetning:

• Solo/rytme gitar: Nicklas Wilhelmsen

• Munnspill/gitar/vokal: Gisle “Bigfellow Slim” Ørbæk Andersen

• Bass: Sverre Larsen

• Trommer: Rolf Johannessen

Bluespumpers spiller blues hentet fra mange forskjellige artister: Stevie Ray Vaughan, Anson Funderburgh, Latvian Bluesband, Robert Johnsen, Thorbjørn Risager m.fl.

Mr. Martin & His Big Horns

Mr. Martin er i henhold til Folkeregistret trolig Stig Martinsen, ildsjel i bluesklubben og kjent musiker i Moss siden 70-tallet. Den gangen spilte han trommer (sølv Slingerland som han kjøpte på Bo-Kredit) og spilte i band som Love in Vain, Lady Rosemary, Josie  m.fl.

Han ble etterhvert lei av å sitte gjemt bak trommer og lokk og kjøpte seg gitar, (da hadde han fått American Express) forsterker, plektere, ledninger og alt som trengs. I tillegg skaffet han seg en mikrofon til å synge med og han kom mer frem på scenen f eks i sammenheng med Dr. Blå , Kråkeby, Moss Blues Trio og Supersession.

Hans nyeste prosjekt kalles altså Mr. Martin & His Big Horns og deres første opptreden er nå på bluesklubben i Moss den 16. november.

Mr. Martin & His Big Horns spiller låter av professor Longhair og er preget av pianobasert blues fra New Orleans. Det er plukket låter fra 30 tallet med Roy Milton, Professor Longhair, T – Bone Walker, Freddie King , BB – King, Albert King , Guitar Slim, Ray Charles, mv – stort sett det beste av de beste bluesartistene.

Bandet er opptatt av et åpent lydbilde med plass og rom for improvisasjoner. Første økten spilles som kvartett uten blåserekka, som seler på seg instrumentene til økt to der vi sveiver innom en rekke Chicago baserte artister.

Bandet består av ;

Stig Martinsen, gitar og sang

Yngvar Pettersen, piano og orgel

Arne Brunvoll, bass og sang

Per Morten Bergseth, trommer

Thor Ivar Aas, trompet

Frode Engan, sax ( baryton og tenor )

Knut Ivar Andersen, trombone


Bluespumpers

BluespumpersMr. Martin & His Big Horns

Mr. Martin & His Big Horns


0 views0 comments

Comentários


bottom of page