top of page

Billy T Band på Lucky lørdag 28. januar


Pangstart i bluesklubben med Billy T Band som første band ut i en gullrekke med gode artister fremover – gled dere folkens ! Hold av lørdag den 28. januar kl 15.00 – Lucky

Billy T Bands andre album ”L.O.V.E. (just a silly notion)” ble kronet med Spellemannprisen 2010 for beste bluesutgivelse. I tillegg er den blitt kåret til beste norske blues/soul/gospel utgivelse i 2010 av det svenske magasinet Rootsy.nu. En av låtene fra skiva (Try a Lit…tle harder) er også plukket ut i finalen i den internasjonale låtskriverkonkurransen ISC 2010 i Nashville.

”L.O.V.E. (just a silly notion)” fortsetter der den forrige (A Little Mixed Up) slapp med et knippe låter som er inspirert av amerikansk Soul, Blues, R&B og Swamp Rock. Denne gangen er hovedfokus på eget materiale, ispedd noen obskure godbiter fra ” my wasted youth”, for å bruke Bill sine egne ord. I tillegg dukker Sveriges og kanskje Europas mest sjelfulle bluesvokalist, Sven Zetterberg opp og gjør et par uforglemmelige duetter sammen med Billy T.

Er du bevandret i norsk bluesmiljø kjenner du helt sikkert til dette bandet som vokste ut av husbandet på nå nedlagte ”Muddy Waters” i Oslo tidlig på 2000-tallet. Med William ”Bill” Troiani i front på vokal og bass er dette bandet noe av det beste du får servert innen blues-sjangeren her på berget. Nå skal det være sagt at dette ikke er noe rent bluesband. De har både elementer av klassisk R&B, Soul, Rock og Funk som alltid farger det totale lydbildet.

Bill er født og oppvokst i New York men har vært bosatt i Norge de sist 12 åra. Både han og resten av bandet har samarbeidet med en rekke kjente musikere i inn- og utland. Bill har lang fartstid med bl.a. Tom Russell og Eddie Kirkland i tillegg til flere år som leder av husbandet på Muddy Waters, hvor bl.a. Kid Andersen og Amund Maarud fikk slipt talentet sitt. I tillegg til Bill består Billy T Band av en gjeng med eminente musikere som har opparbeidet seg en tilhengerskare i Norge og utlandet. Dette gjennom utallige opptredener på konsertscener, fra Oslo via Moskva til New York.

2011 har vært et strålende år for Billy T Band. Spellemannprisen for skiva “L.O.V.E. (just a silly notion)”, finalist i ISC 2010 (Internasjonal låtskriverkonkurranse i Nashville) – Honorable Mention i blueskategorien, og en rekke festivalopptredener i Norge, Europa og USA.

Billy T Band jobber for tiden med sin tredje utgivelse, som vil være klar i mai 2012.

Billy T Band har gjennom en rekke spillejobber på klubber og festivaler blitt en publikumsfavoritt i Norge og utlandet. Men større vekt på egenprodusert låtmateriale har bandet fått en stadig tydligere profil. Musikken er bestandig forankret i bluesen med elementer av soul, r&b og funky New Orleans groove!

CC kr 100,- for medlemmer kr 150,- for ikke medlemmer  Det vil bli salg av pølse i vaffel + utlodning med fine premier

0 views0 comments

Comments


bottom of page